Adevăruri Greu de Digerat

Adevăruri Greu de Digerat, 15
Adevăruri Greu de Digerat, 15

          Totul devine inconfortabil când trebuie să schimbăm ceva din obiceiurile sau tabieturile din viața noastră. Dar pentru evoluția noastră spirituală trebuie să fim mereu receptivi la adevăr și la noile descoperiri ale marilor cercetători neaserviți ideolig, politic, religios. Știința are la bază logica matematică și demonstrarea afirmațiilor pornind de la un set de axiome pe care le considerăm bune, valabile și care sunt evidente sau pe care nu avem cum să le demonstrăm! Lucrurile se vor îmbunătăți dacă devenim mai conștienți față de ceea ce este bun sau rău în ceea ce facem, dacă avem răbdare și perseverență.
        Manipularea majorității de către o minoritate minusculă de excroci se bazează pe faptul că cei din majoritate sunt de regulă ignoranți cărora nu le place să audă Adevărul! Deoarece nu le place să învețe ei nu respectă nici valorile umane, etc. Mai mult, lucrurile se învață greu și se uită foarte repede. Majoritatea / Mulțimea are memorie scurtă! Deși acum avem access la mijloace de informare infinite față de părinții și bunicii noștri, cu acestea suntem îndopați dacă le accesăm, ceas de ceas, cu gulgute! Ar trebui să avem un ciur și să depunem efort să alegem perla dintr-un ciur plin cu nisip.
        Omul informat bine informat pe un subiect este precum cel cu o mitralieră față de 1000 de ostași cu sabie chiar dacă sunt foarte buni spadasini căci aceștia sunt obligați să ajungă cu sabia la el! Dacă mitraliorul are cu el câteva benzi cu cartușe este inatacabil în câmp deschis de către cei 100 / 1000 de spadasini dacă aceștia nu aplică o strategie fără prea multe pierderi dintre ei! Această strategie presupune să se apropie de el,  într-o formație de cerc, răsfirați și târâș pe burtă! Datorită prostiei, conservatorismului, dogmelor din aramată, englezii se apropiau de un obiectiv (o redută adversă) grupați cu puștile în mână care trebuiau reîncărcate din mers! Vă dați seama ce pierderi sufereau!
        În 1526, la Mohaci circa 30000 de cavaleri unguri instruiți și îngâmfați s-au apropiat de armata otomană condusă de binecunoscutul (din serialul turcesc) Suleiman Magnificul! N-au făcut cercetare și-au ajuns în fața tunurilor camuflate bine ale otomanilor! Atunci o parte din Ungaria a fost făcută pașalâc turcesc pentru circa 150 ani! Norocul de două ori al ungurilor au fost hasburgii care-au intervenit și-au ocupat cealaltă parte! Tot ei i-au alungat pe otomani din Panonia! Era la circa un sfert de secol de la plecarea din această lume a handicapatului rege româno-ungur Matei Corvin! Dezastrul de la Mohaci și pașalâcul este consecința acțiunilor lui de îngâmfat cățeluș al papei!
        În loc să-i ajute în lupta antiotomană pe marii Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare și Sfânt el în 1462 l-a sechestrat 14 ani pe Vlad Țepeș iar cu oastea l-a atacat în 1468 pe Ștefan! Tatăl său, românul Iancu de Hunedoara (voievod al Transilvaniei și regent al Ungariei până la instalarea unui nou rege care va fi fiul său) la cetatea Belgrad (din Banatul Istoric și Românesc pe atunci ciopârțit în 1920 la Trianon de către falșii noștri aliați care au făcut cadouri din el la sârbi și unguri) i-a administrat în 1456 prima înfrângere lui Mahomed II, cuceritorul Constantinopolului care vroia să se sinucidă și să nu mai se reîntoarcă acasă! Peste 6 ani a doua înfrângere (unică în istorie) i-a aplicat-o Vlad Țepeș cu numai 20000 de țărani, înarmați, îmbrăcați și hrăniți ca vai de ei cu ca cei 30000 de unguri de la Mohaci! Mahomed II venise în fruntea unei armate regulate permanente de circa 200000 soldați! După câteva luni de hărțuire, Mahomed II s-a mai întors acasă cu circa jumătate din ea! Mai mult, Vlad Țepeș cu o mână de oșteni deghizați a pătruns personal noaptea în tabăra lui Mahomed II și puțin a lipsit ca să nu se mai întoarcă acasă! Din mai multe motive, după această mare victorie, Vlad Țepeș s-a dus la handicapat să-l convingă să contribuie la o cruciadă a creștinilor care să-i alunge în Asia pe otomani din Balcani și să recupereze măcar partea europeană a Constantinopolului! Dar handicapatul și cățelușul papei (cu care se laudă unguri dar și unii români ca o replică la unguri pe care n-ar trebui s-o facă) la ordinul papei (responsabil direct și indirect de islamizarea popoarelor creștine din Balcani) l-a sechestrat 14 ani pe Vlad Țepeș! Sper ca această deviație istorică să fie utilă măcar unui român care să facă ceva mare pentru Neamul Românesc!

AICI se susține că ne vor schimba viața 15 aforisme considerate adevăruri 

           1. Când auzi doar ceea ce vrei să auzi, nu asculți cu adevărat. Ascultă și ce nu vrei să auzi pentru că doar așa poți crește.
        2. Fantezia cu privire la alte vremuri și locuri este incredibil de periculoasă. Nu te agăța prea mult de trecut și nu visa prea tare la viitor deoarece poți pierde adevărata valoare și frumusețea de aici și de acum. Nu trăi în întregime în capul tău, nu îți rata singură viața.
         3. De prea multe ori pierzi timp prețios așteptând să apară momentul ideal. Însă acesta nu se va întâmpla niciodată. Cărările se fac mergând, nu așteptând.
         4. Nu te vei simți niciodată atât de încrezătoare pe cât ți-ai dori să te simți. Nu mai crede că ar trebui să fii într-un fel anume pentru a face pasul următor. Prin faptul că faci acel pas reușești să construiești încrederea în tine.
         5. Dacă le permiți, distragerile nu îți vor permite să trăiești cu adevărat. Analizează-ți viața, află cum îți petreci timpul și elimină acele distrageri.
        6. Nu te neglija. Nevoile tale contează, nu le ignora. Ai grijă de tine. Trebuie să faci ceea ce este mai bine pentru tine și viața ta, nu ceea ce vor alți oameni. Nu există
nimic egoist în grija de sine și iubirea de sine.
         7. Răspunsul tău este întotdeauna mai puternic decât circumstanțele tale. O mică parte din viața ta este decisă de circumstanțe complet incontrolabile, în timp ce majoritatea vieții tale este decisă de răspunsurile tale. Unde ajungi în cele din urmă depinde în mare măsură de modul în care ai răspuns la întâmplările din viața ta.
        8. Totul devine puțin inconfortabil în momentul în care trebuie să te schimbi. Aceasta este doar o parte a procesului de creștere. Lucrurile se vor îmbunătăți pe parcurs, așa că învață să ai răbdare.
        9. Obiceiurile noi și bune nu se formează peste noapte. Ai nevoie de aproximativ 66 de zile pentru a forma un obicei în viața ta.
         10. Uneori este mai bine să renunți fără să mai găsești motivul din spatele întâmplării. Acțiunile și comportamentul vorbesc cel mai mult. Ai încredere în semnele pe care le-ai primit și mergi mai departe cu viața ta.
         11. Dacă joci rolul de victimă, întotdeauna vei fi văzută precum o victimă. Viața nu este corectă, însă asta nu înseamnă că trebuie să lași trecutul să îți definească viitorul și momentul prezent. Nu te lăsa prinsă în furtuna lucrurilor pe care nu le poți controla.
         12. Viața nu îți oferă întotdeauna circumstanțele pe care ți le dorești. Ea îți oferă circumstanțele de care ai nevoie pentru a învăța, a crește și a iubi.
        13. Cele mai grele provocări ale tale te vor învăța cele mai bune lecții. Există o oportunitate în fiecare situație dificilă de a înțelege mai profund și de a îți îmbunătăți viața.
        14. De cele mai multe ori stresul este auto-provocat. Iar cea mai puternică armă pe care o ai împotriva stresului este capacitatea de a alege un gând în detrimentul altuia. Învață să îți controlezi gândurile înainte ca gândurile să te controleze.
        15. Mintea ta va produce mereu gânduri negative. Scopul nu este să scapi de toate gândurile negative - ci să schimbi modul în care răspunzi la ele. Ești mai puternică decât mintea ta.

reeditat pe 17 Aug 2022, 29 Noi 2023      Gheorghe Ghe. Borcan