Comparații Relevante pe Semnele Comune cu cele din Sistemul Răboj

Comparații Relevante pe Semnele Comune cu cele din Sistemul Răboj
Comparații Relevante pe Semnele Comune cu cele din Sistemul Răboj

        Din articolul Grafia Semnelor Răbojului Comparativ cu cea a unor Scrieri Vechi, autor arh. Silvia Păun extragem următoarea situație. În coloana 5 valorile de pe liniile 2-6 sunt numărate de subsemnatul și sunt în jurul acele valori. Pentru liniile 7-9 valorile din coloana 5 sunt date exact de arh. Silvia Păun.

        Coloana 4  este Număr de Coloane ce au Semne Comune cu cele din Răboj. În coloana 3 este vechime aproximativă. Cele 60 coloane de la Răboj sunt dispuse pe 3 sau mai rar pe 4 linii!

Nr. Nume Vechime Nr. Col....
1 2 3 4
1 Răboj 10000 ani 60
2 Berbere și Tassili 8000   20
3 Etrusce 6500 30
4 Feniciene 4000 40
5 Grecești Vechi 3000  40
6 Grecești Noi 2000  15
7 Rune 2000 30
8 Latine 3000 17
9 Chirilice 1200 14

         De mai sus putem observa următoarele:
        1. Deși cercetătorii nu au băgat în seamă Sistemul de Scriere pe Răboj acesta este cel mai vechi față de toate toate celelalte pe care ei le validează și vorbesc despre ele. Că este cel mai vechi este absolut normal dacă avem în vedere că spațiul în care s-a făurit, a fost utilizat și a fost perfecționat a fost și acesta locuit continuu de circa 17000 ani, strămoșii noștri fiind și cel mai vechi popor al Europei din care au rezultat majoritatea celorlalte popoare prin despărțire și migrare din spațiul ancestral! Ca să apară o scriere, trebuie să ai întâi o limbă care să fie vorbită de un grup minim care să reziste până azi, adică circa 600 generații de urmași!
        2. Sistemul de Scriere Răboj are 186 semne, care au fost adunate la un loc și reproduse grafic de arh. Silvia Păun. Este aproape dublul față de oricare al sistem de mai sus și pe care savanții îl consideră sistem de scriere chiar și alfabet. Deși reiau, Sistemul de Scriere Răboj a fost ignorat și bagatelizat de toți afară de arh. Silvia Păun care a depus o muncă infernală să pună cele 186 de semne la un loc și să-l compare cu celelalte după care am putut expune concluziile domniei sal sub forma sintezei de mai sus care ar trebui să dea de gândit celor care au pus Sistemul de Scriere Răboj la colțul istoriei.
        3. Toate popoarele implicate în sistemele de scriere de mai sus sunt vecine sau la distanțe relativ mari față de Regatul lui OM și al lui Burebista!
         4. Oricare sistem arhaic de la numerele 2-6, după comparația arhitectei Silvia Păun, are în comun, cu Sistemul de Scriere Răboj, între 20-40 de coloane cu semne deci minim 20-40 semne din cele 186 deoarece pe fiecare coloană sunt un număr de semne de la 0-3 și foarte rar a fost utilizată și linia 4 pentru a păstra cele 60 coloane.
        5. Alfabetul Grec actual, Chirilic și cel numit Latin au preluat din Sistemul de Scriere Răboj respectiv un număr de semne: 15, 14, 17!
        De aici logic putem afirma că:
        1. Oricare din popoarele implicate în sistemele de la numerele 2-9 ar fi putut prelua de la vecinii zonei și desigur în ordinea cel mai tânăr utilizator de la cel bătrân utilizator al semnelor comune.
        2. Oricare din popoarele, implicate în sistemele de la numerele 2-9, ar fi putut avea în comun unul sau mai multe grupuri etnice comune care au fost purtătoare al cunoștiințelor din Regatul lui OM și implicit al Sistemului de Scriere Răboj creat, perfecționat și utilizat aici.
        3. Toate popoarele, implicate în sistemele de la numerele 2-9, au beneficiat direct sau indirect de Sistemului de Scriere Răboj. Direct prin grupuri consistente care au plecat din Regatul lui OM unde a fost creat, perfecționat și utilizat Sistemului de Scriere Răboj.
         Semnele comune sunt utilizate de popoare apărute după milenii de Civilizația din Regatul lui OM și al lui Burebista! Se pune o primă întrebare, cine de la cine s-a inspirat? Pe atunci nu se cunoștea noțiunea de plagiat și nu interesa pe nimeni dacă s-ar fi știut! A doua întrebare este, cum au ajuns semnele să fie cunoscute și utilizate în acele locuri? Există două căi de transport:
          1. Prin migrarea în toată Euro-Asia a unor grupuri / comunități din Regatul lui OM și al lui Burebista. S-a ajuns în Tibet-China, India, îndepărtata Siberie și de aici în America de Nord dar și în Insulele Japoneze! Aici mai supraviețuiesc câteva zeci de mii din populația AINU care a fost decimată, prigonită și asimilată de secole de către noii cuceritori japonezi. Așa cum noii veniți în America de Nord și de Sud n-au avut milă față de stăpânii locului pe care i-au exterminat cu tunurile, nici japonezi nu știau ce-i mila! Au aflat-o după ce le-a căzut din cer două bombe atomice cadou de la distrugătorii a 100 milioane de bizoni, prin distracții la beție cu puști când numai un descreierat lăsa în prerie zeci de bizoni morți. Oaspeții americani le-au numit Little Boy și Fat Man de 10 tone! Imediat este o hartă cu răspândirea Geților (numiți ulterior de unii cu termenul Goți / Geați, cu intenție sau nu);
        2. Prin schimburi de informație!


        Tabelul creat de neobosita arhitectă Silvia Păun care și-a dedicat viața Limbii Române și Neamului Românesc care îi datorează descoperirea unor Adevăruri care nu mai pot fi Ascunse sau Ignorate de către toți cercetătorii și savanților dedicați Limbilor și Civilizațiilor Umane!

     12 Feb 2022 și 17 Noi 2023       Gheorghe Ghe. Borcan