Mânăstirea Ciocanu și Excursia Specială din 24 Aug 2002

Mânăstirea Ciocanu și Excursia Specială din 2002
Mânăstirea Ciocanu și Excursia Specială din 2002

        După ceilalți doi infractori șefi care au condus circa 10 ani Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Informatică-ICI este numită o savantă, subingineră energeticiancă, care a condus ilegal foarte mulți ani institutul ICI cu complicitatea ministrului PSD zis FSN, Dan Nica! Aceasta era în complicitate cu firma Siveco care parazitase circa 10 ani institutul și care dorea să-i dea lovitura de grație după rateul din anii 90 ai firmei de rechini internaționali Ernst&Young cu consecințe grele pentru mine care l-am salvat de unul singur! Revenisem în institut în vara lui 1994, contribuisem decisiv la trei premiere informatice din țară dar savanta continua politica celor doi și mă ținea cu salariul sub cel al personalului de pază cu încălcarea CIM, CCM, CCM pe ramură, Codul Muncii,etc..N-am avut de lucru și, după o emisiune OTV de o jumătate de oră din 16 Iul 2002, a doua zi am inițiat prima acțiune la instanța TMB care se va transforma într-un coșmar juridic cu multiple acțiuni care a ținut circa cinci ani și care putea continua ani dacă nu-l opream eu cu toate pierderile asumate! Având în vedere celeritate în litigii de muncă pe care judecătorii fac pp, prima ședință a fost programată  abia pe 9 Sep 2002. În decursul unui an, judecătorilor le trebuie câteva luni de concediu în timpul verii pentru a se recupera după multele porcării făcute, de către majoritatea, în cele 9 luni de muncă fructuasă! Își permit să se deconecteze și să cheltuiască o parte din salariile uriașe față de noi prostimea sau pylimea. Primul epitet aparține unui otevist clasic și încă în viață la TVRL (care l-a consacrat pe domnia din 1989-1990 a lui Rrăzvan Theodorescu, academician și mincinos fără scrupule care a servita gașca de trădători instalată cu acordul majorității de 80% din pylime în Dec 1989) iar al doilea epitet aparține unui chirug șpăgar, infractor condamnat, fugar din țară de mititica, fost primar al capitalei ales de această pylime!
         Suntem în Duminica de 24 Aug 2002 când am plecat ca reporter fotograf în Zona Godeni, Malu, Mânăstirea Ciocanu să aflu un minim de date despre savanta născută în Malu într-o familie a unui (?) colonel aviator despre care nu știam absolut nimic: nume, ocupație, număr de copii, etc.
        Până acum la 52 de ani am ignorat sau nu mi-am permis să am un aparat foto căci la acea dată telefoanele mobile nu erau așa performante sau cele bune nu erau la noi sau nu erau accesibile pentru noi prostimea. Datorită războiului declanșat contra euroexcrocilor și trădătorilor care conduceau institutul și țara mi-a venit ideea de a merge la locul de naștere a unei europrofesoare care, prin voința ministrului Dan Nica, conducea ilegal Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Informatică - ICI. Îl salvasem singur din gura unor rechini internaționali (firma ERNST & Young prieteni de-ai lui Petrică și Lupul) în perioada 1990-1994 cu prețul unei concedieri abuzive de 1.5 ani!. Mai mult, europrofesoara (specialistă în energetică) era complice la o nouă tentativă de adjudecare frauduloasă de către firma de rechini internaționali Siveco și încuibată în ICI după ce prima a fost obligată să-și abandoneze prada. Siveco creată de Irina Socol și de tatăl acesteia a parazitat la maxim institutul și dorea să-l înghită pe nemestecate. A început să se îngrașe tot cu complicitatea directorului general lui Florin Filip ajuns Vice Preș. al Academiei Române. N-a învățat nimic din tentativa eșuată a firmei Ernst&Young încuibată în institut imediat după 1989 cu complicitatea lui de javră trădătoare de neam și țară!
        Astfel am reușit să-mi cumpăr cumpărat primul aparat foto care mi-a fost de mare ajutor iar anul următor am putut să fac imagini inestimabile cu tata și cu mama mea. Tata ne-a părăsit anul următor în luna Mai. Din păcate pozele cu el le-am pierdut din prostia mea de a fi bun și de a mă lua după sora mea care m-a determinat să împrumut filmul neprelucrat finilor ei cu ceva poze aici!
        Am decis că din șoseaua Pitești – Câmpulung voi traversa pe jos dealurile spre apus până în satul reședință de comună Godeni. De aici porneam în satul Malu situat la circa 3 km și de aici, dacă mai aveam timp, aveam de gând să ajung și la Mânăstirea Ciocanu situată la câțiva km. Vorbisem cu Georgică să mă ducă până la punctul de traversare. Dar a doua zi m-a descurajat cu știrea că un urs a apărut în zona Malu și-a făcut ceva pagube la săteni. Seara precedentă la TV văzusem și eu știrea că de câteva zile un urs atacă locuințele sau vitele sătenilor din zona satului Malu, Bordeieni, Mânăstirea Ciocanu. Dar nimic nu m-a descurajat! Am ajuns cu trenul la Pitești și de aici am luat o mașină de ocazie până la locul de traversare pe jos la satul Godeni reședință a comunei Godeni. Aceasta este formată în ordinea spre Nord din satele Capu Piscului, Cotești, Godeni, Malu și Bordeieni. Comuna este traversată de râul Bughea care vine dispre dealurile Măgura ce sunt la poalele Munților Iezer-Păpușa și trece mai la Nord prin satele Bughea de Sus și Bughea de Jos care probabil și-au luat numele de la acest râu!
        Există două posibilități de a ajunge de la Pitești la Malu. Prima este pe drumul spre stânga din Lăzărești care trece prin satele Capul Piscului, Cotești, Godeni, Malu și apoi Bordeieni. A doua este pe drumul spre Berevoiești care pornește dintre Costiță și Groșani și care intersectează primul drum de mai sus între satele Cotești și Godeni. Atunci n-am avut timp să aflu aceste detalii și variante de mers pe drum. Spre norocul meu căci m-ar fi determinat la o soluție mai puțin valoroasă decât varianta mea cea mai interesantă după cum voi arăta! Am preferat să merg ceva mai sus de acest drum până aproape de Groșani, până în dreptul Godenilor, să traversez dealurile pe jos și să ajung în satul și reședința Godeni. De aici mă interesa să ajung în satul Malu, satul natal al subinginerei energetician unde mai locuiau părinții ei al cărui tatăl se pare că se pensionase fiind colonel aviator (?). Aș fi vrut să-l întâlnesc dar nu știam nici numele de familie al lor și al ei de fată. Trebuia să fac pe detectivul să-l aflu indirect de la săteni fără să trezesc vreo suspiciune!
        Sunt pe dealul de deasupra satului Godeni și pe coastă văd femei și oameni care coseau și întorceau fânul. Am norocul că un om și o femeie pleacă spre sat și mă alătur lor. Le dau bună ziua, încerc să fac pe detectivul. Rămân cu bărbatul care, ciudat, avea un nume unguresc și care mi-a povestit cum a ajuns în aceste locuri. La intrarea, din coasta de răsărit, în satul Godeni îl văd că agață coasa în gard și-mi spune că intră un pic la bodega alăturată! Intru și eu căci îmi băgasem în cap să-l iau ghid pentru satul Malu sperând că așa îmi îndeplinesc obiectivul. Nu prea aveam bani, mi-a cerut cu tupeu bere și coniac ca să le amestece, etc. Mai erau câțiva indivizi la lucru de dimineață cum de altfel se întâmplă peste tot în satele noastre căci bodegile s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie, la fiecare 200-300 m una ca să fie la îndemâna românilor vrednici! Încerc să aflu date de la acești localnici, dar erau suspicioși din fire și n-am aflat nimic! Omul meu a zis că merge cu mine dar trebuie să treacă pe acasă să lase coasa,etc. Urcând pe coasta de apus am ajuns acasă la el, eram singuri nu știu dacă mai avea soție. A scos de băut, dar eu îl tot zoream să plecăm la Malu dar a devenit violent.
        Brusc am plecat de lângă el, și din mers i-am spus că-l aștept afară. Dar cum am ieșit din curte am răsuflat ușurat și m-am depărtat rapid să nu mă mai prindă căci era riscant cu un astfel de om violent și deja cu ceva mai mult la bord! Se va dovedi c-am luat decizia corectă de a mă lipsi de acest individ incontrolabil alături de care aveam șanse să ratez obiectivul. Cobor în drumul principal comunal de pe cursul văii. Merg ceva spre Nord, trec de clădirea primăriei și a școlii care arătau ca vai de ele și dau de drumul spre Malu. Era proaspăt asfaltat, nu știam că este un scandal mare legat de furtul de fonduri pentru acest drum și în care era implicată savanta mea, subingineră energetician, director general ilegal al ICI! Am intrat în vorbă cu unii săteni. Eu ziceam să le dea Domnu sănătate celor care-au făcut drumul! Poate aflam ceva despre persoana mea sau de părinții ei. Unii dinspre Malu criticau asfaltarea căci iarna se făcea ghețuș și le aluneca caii! Drumul era de circa doi km dar asfaltarea se oprise la intrarea în Malu unde erau abandonate câteva utilaje. Se isprăviseră banii și aveam să aflu despre scandal abia după această excursie! Trec pe lângă Râpa Fetii cu numele legat de o fată alergată de nemți care se credeau stăpânii țării. Fata s-ar fi aruncat de pe ea în prăpastie. Pe atunci românii mai aveau demnitate! Acum româncele se duc la Stambul că sunt dăștepte, mamele lor sunt la fel de dăștepte, nu mai vorbesc de masculinii care freacă menta!
        Intru în satul Malu și pe drum dau de o femeie în vârstă și stăm mai mult de vorbă. Am norocul să-mi spună că părinții savantei se numesc Popescu, tatăl fost colonel aviator s-a pensionat! I-am zis c-aș vrea să vorbesc cu el să văd dacă fica lui seamănă mai mult cu el sau cu soția lui! Plec mai departe dar după câțiva metri femeia mă strigă și-mi arată pe dl. Popescu care se întoarce cu vaca de la păscut! Era cam ora 11, nu ploua, era soare, dar el era cu umbrela deschisă deasupra capului! Era cam la 25 metri de mine. Femeia îmi spune să-l aștept ca să vorbesc cu el. Dar eu din două motive am mers încet mai departe. O persoană de la țară care-și deschide umbrela ca să nu-l bată-n cap soarele nu mă mai interesează căci spune mult! Mai important a fost că doream imagini cu el și vaca și nu le puteam face în prezența lui ci discret din apropierea lui fără să mă observe! Astfel am reușit să-i fac câteva poze pentru siguranță! Apoi l-am urmărit până la casa lui și astfel am făcut poze și la casa lui. Până aici am avut noroc cu carul, aproape îmi îndeplinisem obiectivul deși ar fi fost complet dacă aș fi avut o discuție și cu el. Casa lor era mai sus, se intra pe o ulicioară care părea publică și despre care am crezut că se continuă dincolo de casa lui care avea porțile deschise. Fiind concentrat pe făcut poze m-am trezit în curtea lor cu ceva Jeep-uri! Probabil venise și fratele ei cu unii de la București. Atunci bănuiam că va veni și ea și se apucau toți de o crăpelniță! M-am retras la timp, neobservat și nelătrat de câinii lor sau ai celor doi vecini din lateralele ulicioarei! M-am dus la școala elementară care era seculară și la monumentul eroilor căzuți pentru patrie. Aici am făcut poze cu doi bunici și cu nepoțica lor în brațele bunicii! Soțul mi-a spus c-a scăpat în ultima clipă de a merge pe front în al doilea război deși fusese încorporat! A avut noroc să trăiască și să aibe nepoți pe care să-i crească! Erau oameni foarte cumsecade!
        De aici plec repede spre Mânăstirea Ciocanu care se află la circa doi km! Este zona cea mai riscantă datorită pădurii și ursului de care am vorbit. Trec mai întâi de grădini superbe cu prune și alte fructe foarte atractive pentru urs! Am norocul să întâlnesc un grup de fete frumoase cum de altfel sunt 85% dintre românce care sunt pe locul I din lume la frumusețe dar și la talente! Erau îmbrăcate în costum popular de sărbătoare foarte frumos și se reîntorceau de la Mânăstirea Ciocanu! Pe atunci, spre deosebire de azi când reeditez aceste rânduri, încă eram foarte timid, le-am dat doar bună ziua!
        Ajung și la mânăstire dar nu am timp să cobor în incintă, fac câteva poze printre brazi și mă întorc la Malu! Mă atrage ulița și casa Popescu unde stau circa 15 minute jos cu rucsacul. Încercam să prind ceva inedit dar instincul mă face să plec. Dacă mai stăteam circa 5 minute mă prindea pe uliță savanta care venea de la București cu 200 km la oră! Desigur cu șofer, cu mașina și benzina institutului! Ieșisem din Malu și coboram spre Godeni. Eram în zona asfaltată și-am văzut un bolid negru la circa 100 m distanță! Dacă știam că este ea mă așezam în fața drumului s-o oblig să oprească și să-i spun c-a pzdit-o! La București am developat repede pozele și-am făcut o pagină html. Aveam intenția să-i trimit un email cu pagina aceasta dar de câțiva ani eram interzis pe ICI-list adrese email dar și pe serverul ICI! Mă gândeam să-i fac o copie la poze dar mă costau bani și nu numai! Apoi mi-am zis că cel mai înțelept e să renunț momentan la astfel de năzbâtii! Dar după circa 6 luni savanta m-a concediat abuziv a doua oară și apoi în Dec 2004 a treia oară!
        Zona Malu este nu departe de zona Poienari cu vestita cetate a și mai vestitului domnitor Vlad Țepeș care după ce i-a administrat o înfrângere istorică lui Mahomed al II-lea în 1462 a fost sechestrat 14 ani de către handicapatul Matei Corvin cățelușul papilor și la ordinul lor! Vlad Țepeș a apucat să construiască și celebrul Turn al Chindiei din incinta Curții Domnești din Târgoviște unde a readus capitala țării peste capul sultanului care a venit personal, cu o oaste foarte mare, să-l pedepsească! N-a reușit și-a primit o lecție unicat oastea sa de circa 200000 (de 20 ori mai mare) fiind redusă la jumătate! Cu cinci secole şi jumătate în urmă în această zonă erau crescute o parte din hergheliile viteazului domnitor Vlad Ţepeş care trăgea în ţeapă pe boierii trădători și pe invadatorii țării, turci ... dar și pe reprezentanții obraznici ai acestora. Poienari, cetatea lui de rezistenţă este situată la zeci de km în apropiere de barajul și lacul Vidraru. Locuitorii acestor meleaguri au făcut eforturi speciale pentru a-l ajuta pe viteazul domnitor pentru a apăra pământul strămoșesc de turci și de alți invadatori sau agresori! Vlad Ţepeş a fost unul dintre cei mai viteji și altruiști conducători de popoare din istoria omenirii care și-a dat viața pentru țara și poporul său. Oare ce ne-ar face el azi?
        Întâmplător în perioada liceală 1965-1969 am locuit circa 1.5 ani chiar în incinta Curții Domnești din Târgoviște pe locul unde s-a reconstruit din temelii casa Mitropolitului Dionisie Lupu devenită Muzeu al Tiparului și al Cărții. O parte se vede imediat după Biserica Domnească! Întâmplător, sunt singurul român care s-a urcat de sute de ori în Turnul Chindiei. Poate am fost întrecut doar de domnitorul Matei Basarab care a locuit 22 de ani în Curtea Domnească!
          O curiozitate legată de Maxim Bădoiu starețul Mânăstirii Ciocanu în perioada 1990-1992! La 1 Iun 2010 a fost numit stareț la Mânăstirea Cernica! Întâmplător l-am întâlnit după această dată la Cernica după ce-am făcut o vizită instantanee la Mânăstirea Pasărea! Am discutat cu el un subiect foarte important dar încă de la început m-a dezamăgit prin comportament. După ce-am ajuns la ușa chiliei lui, printre o haită de câini,  s-a arătat foarte deranjat că l-am sculat de la masă sau din somn! Cu toate acestea iată câteva date despre părintele protosinghel Maxim Badoiu. S-a născut pe 9 Noi 1953 în satul Cotești, Godeni, Arges. În 1988 a absolvit Seminarul teologic din Bucuresti iar în 2003 a absolvit Facultatea de Teologie din Targoviste. A intrat in monahism pe 8 Dec 1984 în obștea Mânăstirii Cernica și a fost hirotonit preot pe 28 Ian 1990. În perioada 1990-1992 a fost staret al Schitului Ciocanu iar în 1993 a fost hirotonit protosinghel. Timp de 17 ani a fost staret al Mânăstirii Peștera Ialomiței după care câteva luni a fost preot slujitor la Mânăstirea Bogdana, Suceava. De la 1 Sep 2009 a revenit în obștea Mânăstirii Cernica ca administrator la Centrul social cultural Sfântul Calinic de la Cernica. La 1 Iun 2010 a fost numit stareț la Mânăstirea Cernica și a servit până prin 2019! A ajuns la gradul arhimandrit! Majoritatea pozelor sunt făcute pe 24 Aug 2002 cu primul și singurul meu aparat foto pe care după circa doi ani nu l-am mai utilizat!

8 Noi 2023    Gheorghe Ghe. Borcan



Primăria din Godeni. O clădire foarte veche și uitată ca şi şcoala din Malu!
Drumul Godeni spre Malu și Mânăstirea Ciocanu este nou, o minune pentru localnici!
Vedere spre Râpa Fetii
        În apropiere de Râpa Fetii. Se spune că de pe acel vârf s-ar fi aruncat o fată care n-a acceptat să fie prinsă şi siliuită de un grup de nemţii ce se credeau stăpânii țării cu complicitatea unui alt străin dar trădător, golan, derbedeu înscăunat rege de o gașcă de lingăi și trădători români. Dar pe atunci românii, în special cei amărâți din talpa țării, mai aveau ceva demnitate!
Lucrări de amenajare şi consolidare drum la intrarea în satul Malu
        Utilaje părăsite la intrarea în Malu unde s-au oprit lucrările pe care s-au evaporat sume interesante. Lînga Rîpa Fetii şi cu faţa spre Godeni.
Drumul din minunatul sat Malu vizitat de Moș Martin, ignorat de autoritățile corupte
        Întoarcerea cu vaca de la pășune. Un colonel aviator pensionar tată a doi copii care au făcut multe după lovitura antiromânească din 1989. După pensionare tatăl meu se ducea cu caprele care au înlocuit vaca, oile și boii, după ce CAP-ul ne-a luat totul!

Grup de săteni aproape de intrarea în Malu
        Monumentul Eroilor din Malu căzuţi în apărarea patriei. Trecut, prezent şi viitor sperăm asigurat de urmaşii acelei fetiţe crescută de bunica ei care se roagă pentru pace. Barbatul prezent, fiind încorporat, a scăpat în ultima clipă de a fi trimis pe front în al doilea război mondial!

Şcoala din Malu cu o vechime considerabilă, părăsită de excrocii epocii feseniste!

Casa părintească a savantei care conducea și a condus ilegal institutul ICI

Vecinii amărâți ai părinților savantei din institutul ICI care pe 24 Aug 2002 va veni aici, la crăpelnița familială, cu șoferul, benzina și bolidul institutului ICI
        O grădină din Malu de la intrarea pe drumul spre Mânăstirea Ciocanu. Aici întâlnesc un grup de fete din Curtea de Argeș care se reîntorceau de la Mânăstire!
Vedere din Malu spre Râpa Fetii și spre Godeni
Poiana splendidă de lângă Mânăstirea Ciocanu!
Poiană din vecinătatea Mânăstirii Ciocanu
Drum de căruță spre Mânăstirea Ciocanu. Mai jos printre brazi făcute în grabă