Rusul Andrei Nadirov, Oda Scrierii Tărtăria, România

Rusul Andrei Nadirov, Oda Scrierii de la Tărtăria

Rusul Andrei Nadirov, Oda Scrierii de la Tărtăria

        În 1990 am întâlnit personalități deosebite care și-au pus viața în slujba Limbii Române și, desigur a Neamului Românesc, pe care nu le cunoaștem și nici nu ne pasă de munca lor! Din păcate, vorbesc de majoritatea dintre noi din aceste generații apatride care ne-am predat țara la străini și chiar am abandonat-o pentru bolovanii din diverse țări din lume unde am crezut că sunt câini cu covrigi în coadă! Iată doar câteva dintre aceste personalități care au contribuit foarte mult la ceea ce sunt și la ceea ce am realizat dacă am realizat ceva:
       1. Tatiana Gălușcă, licențiată în filologie, refugiată din Basarabia, care a murit în ciorapi rupți și care a colindat pe jos până în Munții Pindului să adune sute de variante ale celebrei Miorița. La părăsirea părinților pe care nu i-a mai revăzut, mama analfabetă a pus-o să jure credință Limbii Române, și nu și-a călcat jurământul oricât de greu i-a fost!;
        2. Arhitect Silvia Păun (1923-2003), cu origini și în însângerata Basarabie a fost profund aplecată și pe Limba Română, arheologie, etnografie și folclor;
        3. Inginer Gabriel Gheorghe care a gustat din închisorile unde au fost aruncați și distruși sute de mii din elita neamului de către gașca de alogeni aparent slujitori ai regimului sovietic instaurat după trădarea unui handicapat la 23 Aug 1944 care a predat țara necondiționat sovieticilor și pe care-l adulăm din ce în ce mai mulți;
        4. Teodor Nor (pseudonim de poet), fiu de general care a ajutat la salvarea a mii de ființe vânate de gașca dementului Hitler. Deși România condusă de Mareșalul Ion Antonescu a fost singura țară de sub papucul dementului care nu l-a lăsat să-și facă de cap și pe acest subiect, neamul acestor ființe ne acuză de participanți la Holocaust, Mareșalul a fost ciuruit cu sute de gloanțe și declarat criminal de război,etc. Nu mai vorbim din nou de ce-au făcut grupul lor cu elita neamului!
         În 1990 Teodor Nor a reînființat cotidianul Dreptatea de la care a fost alungat de o gașcă de derbedei care a pus mâna și pe PNȚ. A înființat apoi săptămânalul Timpul Capitalei al cărui director a fost. Aici am republicat în premieră (după zeci de ani de interzicere) celebrul poem La Arme al lui Mihai Eminescu căutat cu lumânarea și de unii care au scris zeci sau sute de articole despre Eminescu! Pentru această faptă Teodor Nor a fost amenințat din nou cu pușcăria de către odrasla lui Walter Newlander care a intrat în București pe un tanc sovietic cu un steag sovietic în mână!
         Într-o zi stăteam de vorbă cu Teodor Nor și-a apărut cunoștiința sa Iordache Moldoveanu care avea circa 75-80 ani atunci. A participat în războiul de eliberarea a pământurilor strămoșești reocupate de sovietici prin trădarea din Iunie 1940 a derbedeului de Carol II care, la ultimatumul sovietic, a dat ordin de retragerea armatei de pe Nistru fără să tragă un foc! Același comportament l-a avut și față de cele două ultimatumuri ale dementului de Hitler prin care a cedat obrăznicăturilor de unguri Ardealul de Nord cu un intrând spre Brașov și Cadrilaterul obrăznicăturilor de bulgari. Carol II ne-a aliat cu dementul de Hitler și nu Mareșalul Antonescu care l-a alungat de pe tronul României trădate încă de la primul rege importat în 1866! Mareșalul a încercat să salveze ce se mai poate salva din corabia România zisă manipulatoriu Mare!
        Pe timpul războiului Iordache Moldoveanu a adunat caiete cu notițe despre sute de sate românești de dincolo de granița așa numitei manipulatoriu România Mare o cacialma de Trianon 1920 a falșilor aliați salvați și prin jertfa a circa un milion de români care, din cauza trădării primului rege importat, ostașul român a fost obligat să lupte cu baioneta contra superobuzierelor germane (al neamului importatului care ne dorea sluga lor) de 305 mm! Nu știu ce s-a ales din caietele cu notițe dar, peste patru ani, Iordache Moldoveanu publică o carte Geto-Dacii ne Vorbesc (Ed. Miracol,1994, ISBN 973-9182-02-X, 47 pg. A5). Cartea este dedicată Mesajului din Tăblițele de la Tărtăria și chiar legăturii Tărtăria-Sumer! În carte autorul susține c-a descifrat mesajul acestor tăblițe care reprezintă primul scris coerent din istoria civilizațiilor umane!

        Să vedem ce spun chiar voci autorizate din vecinii noștri care nu ne-au avut și nu ne au la inima lor deoarece au vrut să ne înghită cu fulgi cu tot! Spre norocul neamului, n-au reușit din cauza milioanelor de jertfe ale strămoșilor pe care am călcat și călcăm noi aceste generații apatride și care-am predat străinilor și fără luptă ceea ce a mai rămas din Marele Regat al lui OM și al lui Burebista, cel mai mare rege al neamului! Cu două milenii în urmă, Burebista a creat, prin unificare a teritoriilor deținute de geți, traci și daci, cel mai mare din Europa și din toate timpurile! Din păcate l-am asasinat sau am lăsat să fie asasinat și în două milenii am mai rămas cu circa 1/10 din acest regat! Restul sunt la vecini și nevecini care, lui Burebista, nu i-au plătit nici măcar chira pe circa 1.5 milenii! Dar râd de noi chiar și în țărișoara care ne-a mai rămas!

       Academicianul bulgar Vladimir I. Georgiev, în articolul Mesopotamia sau Sud-Estul Europei, Magazin Istoric nr.3 / 1972 sussține că: tăblițele de la Tărtăria sunt cu un mileniu mai vechi decât tăblițele scrierii sumeriene. Dacă în toate cele trei cazuri (s-au descoperit tăblițe similare și în Bulgaria la Karanovo și Gracialnița-GB) este vorba de scris, atunci se impune o concluzie surprinzătoare: avem de-a face cu cea mai veche scriere din lume!
        Arheologul rus V. Titov susține că scrierea primitivă din țările Egeene (din vecinătatea mării Egee numită cândva și Marea Tracică) își are originea în Balcani prin mileniul 4 î.e.n. și nu a fost influențată de scrierea din Sumer cum doresc și susțin unii care aduc tot felul de argumente tot mai stupide, mai caraghioase. El susține clar: La Tărtăria s-a ivit cea mai veche scriere a omenirii.
        Savantul rus Boris Petrov, a publicat în 1975 în nr.12 al revistei Tehnica Tineretului, volumul Tainele Veacurilor, p.171-179, articolul Cuvintele vii ale Tărtăriei, în care a dat o traducere de pe tăblița rotundă Tărtăria, având ca reper unele tăblițe din Sumer.
        Sumerologul rus A. Kifisin: Strămoşii românilor au exercitat o influenţă puternică asupra întregii lumi antice, respectiv a vechii Elade, a vechiului Egipt, a Sumerului şi chiar a Chinei.
        Ca o concluzie chiar unii din cei mai prestigioși cercetători ruși consideră că pe aceste tăblițe sunt semne din cea mai veche scriere din istoria popoarelor lumii.
        La final vedem adevăratul suflet al rusului care respectă valoarea și pe semenii planetari valoroși. Acest tipar este reprezentat de poetul rus Andrei Nadirov din Leningrad, orientalist ca pregătire profesională. A scris poezia emoționantă Unde ești tu Tărtărie:

O timp străbun - a ta stihie
S-a potolit gonind prin hău,
Strig:unde ești tu Tărtărie?
Prin vremi n-aud răspunsul tău.
El a sosit ca ciocârlia
Solia fraților pre-daci
Nu, n-ai pierit în veșnicia
Care-i ucide pe cei dragi!
S-ascunde gându-n depărtare
Deșertul uitării, mut
Dar a-nviat a ta chemare
În micul și-mpietritul lut.
Aud iar glasul Tărtăriei
Un colț de val e destrămat
Și caut a ei slavă vie
Ce încă nu a răsunat!

          Detalii în:

        1. Româna, Regina Limbilor OMenirii, Gheorghe Ghe. Borcan, ESINB 2022, ISBN 978-606-30-4230-0, 490 pagini format B5;
         2. Româna, Queen of Hu[O]Man Languages, Gheorghe Ghe. Borcan, ESINB 2022, ISBN 978-606-30-4325-3, 510 pagini format B5.

31 Oct 2023    Gheorghe Ghe. Borcan